| - Termék ismertető
- Felhasználási javaslat
- A magyarok által legközkedveltebb ételek ízesítéséhez is használják: gulyásleves, pörkölt, töltött káposzta, kolbász és szalámi féleségek.
- Észak-Indiában, Singapore és Malabár vidékén honos, Ázsiában és Dél-
- Amerikában termesztett cserje.
- A feketebors egy mindenki számára ismert és az egyik legnépszerűbb fűszerek egyike.
- A zöld, fehér, fekete és pirosbors mind ugyanazon növények ugyanazon része, csak eltérő érési fázisban szüretelik őket.
- Az igazi feketeborshoz a teljesen érett borsszemet kell betakarítani, mikor már vörösé válnak.
- Amikor a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban van, leszüretelik a szemeit, melyeket hosszan a napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket.
- A növény virágaiból előbb zöld és piros, végül barna bogyófüzérek fejlődnek, amelyek a kiszáradás során feketévé válnak.
- Jellemző fűszerszagú, csípős ízű.
- A magyaros ételek egyik kihagyhatatlan fűszere a papirka és a fokhagyma mellett.
|