| - Termék ismertető
- Felhasználási javaslat
- Felhasználási javaslat: levesek, főzelékek, saláták, sültek, vadhúsok, szószok, kolbászáruk készítéséhez, a legtöbb húspác és húsfűszerkeverék már-már kötelező alkotóeleme.
- A curry egyik meghatározó alkotó része.
- A fokhagyma az amarilliszfélék családjába tartozó faj.
- Gyógy- és fűszernövény, melynek hagymája fogyasztható.
- Elő- és Dél-Ázsiában őshonos, Magyarországon is termesztik.
- Különleges ízjavító hatása miatt az egész világon kedvelik.
- A középkorban is gyógyító és tisztító erőt tulajdonítottak neki. Erős antibakteriális és gombaölő hatása van.
- A fokhagyma tartalmaz még szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, valamint több vitamint (A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin), amiknek köszönhetően erős antioxidáns hatást fejt ki.
- A komplex összetevőknek köszönhetően jelentős immunrendszer-erősítő hatást is megfigyeltek.
- Jellegzetes illatát egy kéntartalmú anyag, az ajoén adja.
- A modern orvostudomány igazolta a fokhagyma vérnyomáscsökkentő (2 Hgmm-el csökkenti a vérnyomást egy gerezd fokhagyma), baktérium-, vírus- és gombaellenes, emésztést elősegítő, bélfertőtlenítő, bélféregűző, epe- és májműködést elősegítő hatását.
|