| - Termék ismertető
- Felhasználási javaslat
- Felhasználása ajánlott: sültek, ragulevesek, főzelékek, növényi ecetek készítéséhez.
- A kakukkfű az árvacsalánfélék családjába tartozó növénynemzetség.
- Afrika mérsékelt övi területein honosak.
- Népies nevei: balzsamfű, démutka, kakucskafű, kerti kakukkfű, mezei kakukkfű, timián, tömjénfű, töményfű vagy vadcsombor.
- Magyarországon főleg a mészkőhegységekben és a szárazabb, füves réteken nő, de a kertekben termesztett kerti kakukkfű (Thymus vulgaris) is könnyen elvadulhat.
- Jellegzetes illatát követve a réteken, erdők szélén könnyen megtalálhatjuk.
- Vágva és morzsolva forgalmazzák.
- Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel ízét. Illóolajainak megőrzése érdekében jól zárható edényben kell tartani.
- Kitűnő étvágygerjesztő, gyomorjavító, görcsoldó, köhögéscsillapító, szélhajtó is.
-
|