Koriandermag (Coriandrum sativum)

Koriandermag (Coriandrum sativum)
  • Savanyúságok, halételek, szárnyasok, pecsenyék, szószok, sült húsok, káposzta ételek fűszerezésére ajánlott.
  • A koriander a zellerfélék családjába tartozó növényfaj.
  • A Földközi-tenger vidékéről származik.
  • Gyökere, levele és magja is használható fűszerként.
  • A koriander magjának jellegzetesen erős pikáns íze van, amely különleges aromát biztosít az ételeknek.
  • Az indiai és közel-keleti ételek egyik alap fűszere.
  • Világszerte használják.
  • Számos pozitív egészségügyi hatása is ismert, mellyel kiemelkedik a gyógyító hatású fűszerek közül.
  • Sokféle vitamin és ásványi anyag található benne, ilyen többek között az A-, K-, C-vitamin, folsav, vas, kálium, magnézium és kalcium.
  • Ezeknek az értékes összetevőknek és az illóolajnak köszönhető a szervezetre kifejtett jótékony hatása. Aromagazdagsága által a koriandermag kiválóan alkalmazható előételekhez, mert serkenti az enzimek termelődését, ezáltal pedig elősegíti az emésztést.