| - Termék ismertető
- Felhasználási javaslat
- Savanyúságok, halételek, szárnyasok, pecsenyék, szószok, sült húsok, káposzta ételek fűszerezésére ajánlott.
- A koriander a zellerfélék családjába tartozó növényfaj.
- A Földközi-tenger vidékéről származik.
- Gyökere, levele és magja is használható fűszerként.
- A koriander magjának jellegzetesen erős pikáns íze van, amely különleges aromát biztosít az ételeknek.
- Az indiai és közel-keleti ételek egyik alap fűszere.
- Világszerte használják.
- Számos pozitív egészségügyi hatása is ismert, mellyel kiemelkedik a gyógyító hatású fűszerek közül.
- Sokféle vitamin és ásványi anyag található benne, ilyen többek között az A-, K-, C-vitamin, folsav, vas, kálium, magnézium és kalcium.
- Ezeknek az értékes összetevőknek és az illóolajnak köszönhető a szervezetre kifejtett jótékony hatása. Aromagazdagsága által a koriandermag kiválóan alkalmazható előételekhez, mert serkenti az enzimek termelődését, ezáltal pedig elősegíti az emésztést.
|